Mijn maat is uitverkocht, komt deze nog terug?

Sorry babe, je grijpt net mis. We doen ons uiterste best om alle items zo snel mogelijk aan te vullen. Uiteraard houden we je hiervan zo goed mogelijk op de hoogte. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en volg ons via de social media kanalen om juist dit soort informatie niet te missen! Tevens kun je bij het product wat is uitverkocht je emailadres achterlaten zodat je een mail ontvangt als het item weer voorradig is.

Kan ik na het plaatsen van een bestelling deze nog aanpassen of annuleren?

Helaas is het niet mogelijk je bestelling in ons systeem na het plaatsen te wijzigen. Wel kun je een mailtje sturen naar klantenservice@thewildbabes.com met alle gegevens. Mocht de bestelling nog niet in behandeling zijn dan kunnen we kijken wat we kunnen betekenen. Helaas is er geen garantie dat een bestelling altijd kan worden aangepast.

 

Ik ben mijn wachtwoord vergeten, wat moet ik doen?

Je kunt je wachtwoord opnieuw aanvragen door te klikken op registreer / login rechtsboven van de pagina. Midden onder vind je het tabje wachtwoord vergeten? Vul je email-adres in & klik op verstuur. Er wordt een nieuw wachtwoord verstuurd naar het door jouw gebruikte mailadres.

 

Wat zijn de betaalmethoden bij The Wild Babes?

Je kunt gebruik maken van zowel iDeal, Bancontant, Paypal of creditcard als betaling. Tevens kun je met onze giftcards betalen indien je deze hebt ontvangen.
 

Hoe vallen de items qua pasvorm?

Bij elk item vind je bij de details duidelijk aangegeven hoe een item valt indien dit anders is dan de normale pasvorm. Tevens voegen we altijd de cm's van de taille en lengte (mouw) toe aan het product in 1 maat. Heb je toch nog specifieke vragen betreft de pasvorm stuur dan een mailtje naar sayhello@thewildbabes.com

 

Ik heb geen orderbevestiging ontvangen, wat nu?

Indien het bedrag wel van je rekening is afgeschreven en de bevestiging is zeker weten niet ontvangen (check ook aub je spam folder in je mail!) stuur dan een mailtje naar klantenservice@thewildbabes.com en wij kijken er naar.

 

Kun je een kortingscode gebruiken bij The Wild Babes?

Ja een kortingscode is te gebruiken in onze webshop. Deze worden uitgegeven door The Wild Babes zelf en kun jij bij de checkout invullen onder het kopje 'kortingscode' Let op: de kortingscode dient in 1x te worden besteed. Tevens hebben we giftcards, deze worden op dezelfde manier geind als de kortingscodes. Let op: indien je met een kortingscode of giftcard besteld ontvang je geen geld terug indien je iets retourneert maar ontvang je een kortingscode ter waarde van het retourbedrag.

 

Wat zijn de verzendkosten bij The Wild Babes?

  • Binnen Nederland: €4,95 tot €75,00 / vanaf €75,00 gratis verzending
  • België: €9,00 tot €75,00 / €3,95 vanaf €75,00
  • Duitsland: altijd €10,00 

Wat is de levertijd van mijn bestelling?

Op werkdagen voor 19.00uur besteld is dezelfde dag verzonden. Indien je in het weekend besteld of na 19.00uur op een werkdag wordt je order de eerstvolgende werkdag verzonden. 
BV: Vrijdag besteld om 21.00 wordt de maandag erop verzonden, de volgende werkdag in huis/ Zaterdag besteld om 15.00 wordt de maandag erop verzonden, de volgende werkdag in huis / Dinsdag besteld om 19.30 wordt woensdag verzonden, de volgende werkdag in huis.

Wat betekent een item bestellen als pre-order?

Een pre-order item is een item wat je al kunt bestellen maar later wordt uitgeleverd omdat deze nog onderweg is naar ons warehouse. Door middel van op pre-order basis bestellen heb je het item wél al betaald en definitief gereserveerd. In de productomschrijving van het product vind je altijd een uitleverdatum van het product. Bestel je meer items samen met een pre-order item dan wordt alles in 1x verzonden op de genoemde uitleverdatum van de pre-order. 

Naar welke landen versturen jullie?

Naar Nederland, België en Duitsland.

 

Hoe kan ik mijn bestelling volgen?

Zodra je bestelling is verzonden ontvang je van ons een verzendbevestiging met daarbij een track&trace code. Hiermee kun je via PostNL of DHL je pakketje volgen tot levering.

 

Mijn pakketje word vandaag bezorgd maar ik ben niet thuis. Wat nu?

Indien je tijdens levering niet thuis bent zal de postbezorger een briefje achterlaten in je brievenbus met daarop gegevens wat de te nemen stappen zijn.

 

Wat zijn de voorwaarden indien ik een item wil retourneren? 

  • Het artikel dient binnen 14 dagen* na ontvangst retour bij ons zijn binnengekomen
  • Items moeten in originele staat en/of verpakking inclusief tag worden geretourneerd
  • Items mogen niet zijn gedragen/gebruikt 
  • Items bevatten geen make-up vlekken
  • Oorbellen, lingerie en bikini's mogen niet worden geruild in verband met hygiene.

Wat als ik mijn retour te laat terugstuur of als deze niet voldoet aan de voorwaarden?

Helaas is het dan niet mogelijk om je retour in behandeling te nemen en geld terug te storten. Je ontvangt of het item retour, of we sturen je een kortingscode, dit ligt geheel aan de situatie en status van je retour.


Ik zie dat mijn retour is geleverd in maar ik hoor nog niks, wat nu?

Alle retouren die bij ons binnen komen worden altijd binnen 14 dagen na ontvangst verwerkt. Vaak zie je via je track&trace code van de retourzending dat hij al binnen is bij ons maar ontvang je niet direct een creditnota. We ontvangen dagelijks vele pakketten en deze kunnen niet allemaal direct worden verwerkt, hier zit een vast team op die wel gegarandeerd je retour binnen 14 dagen verwerkt. Eventjes geduld dus aub ;-) 

Mijn product is beschadigd/ontbreekt/verkeerd geleverd, wat moet ik doen?

Allereerst, onze excuses! Dat is natuurlijk niet de bedoeling. Stuur aub een mailtje naar onze klantenservice@thewildbabes.com met daarin alle gegevens (eventueel foto’s van het beschadigde product) en wij pakken dit zo snel mogelijk op.

 

Ik heb een verkeerd bedrag teruggestort gekregen, wat moet ik doen?

Allereerst, onze excuses! Stuur aub een mailtje naar klantenservice@thewildbabes.com met alle gegevens en wij pakken dit zo snel mogelijk op.

 

Wat zijn de garantievoorwaarden en het garantietermijn?
Op een item gekocht bij The Wild Babes hanteren wij een garantietermijn van 30 dagen na aankoop.

Onderstaande klachten vallen niet onder de garantie:

1. Uitzonderlijke slijtage 

2. Beschadiging door nalatigheid of door het niet houden aan de wasvoorschriften

3. Batterijen

4. Water, val of stootslijtage

5. Verkleuring van sieraden 

 

Wat zijn de kosten voor retourneren?

De kosten voor het retourneren van items zijn voor de kosten van de klant. Het ligt aan de verzendmethode wat je betaalt voor een pakketje (€7,25 voor een regulier pakket bij PostNL en €4,50 voor een brievenbuspakketje)

Let er op dat je voldoende betaalt voor het retourneren van je pakketje om extra portokosten te voorkomen. Indien wij een opdracht krijgen om portokosten te betalen van PostNL ivm het onvoldoende frankeren van je pakketje trekken wij dit bedrag van je retourzending af en maken we dit kenbaar via mail. 

Let op: Indien je pakketje zoekraakt en er is geen geldige track&trace code dan kunnen wij helaas niet het bedrag crediteren. Bewaar dus altijd je verzendbewijsje totdat je retourzending is terugbetaald.

 

Kan ik mijn bestelde artikel omruilen voor een ander artikel of maat?

Bestelde artikelen kunnen helaas niet worden omgeruild.

 

Kan ik ook een cadeaubon kopen bij The Wild Babes?

Jazeker, The Wild Babes giftcards zijn online te koop en in verschillende waardes. Je shopt een bon van €15,00, €25,00, €50,00, €75,00 en €100,00. De giftcards dienen in één keer te worden ingediend. Bij de checkout kun je de code van de giftcard invullen. Alle letters op een giftcard zijn altijd hoofdletters. Indien je een item retourneert welke is betaald met een giftcard dan ontvang je per mail een nieuwe code ter waarde van het retourbedrag. De giftcards zijn onbeperkt geldig.

Nederlands